Kundservice

Ta hand om din elmoped under vintern


Det går såklart bra att köra din elmoped även vintertid. Det finns däck som är anpassade för just vinterkörning. Det kan vara bra att veta att batteriets kapacitet kan försämras något när det är kallt ute, så räckvidden kan komma att påverkas.

Om du däremot känner för att ställa undan elmopeden under vinterhalvåret kan det vara bra att tänka på några saker innan du ställer undan den. Här har vi listat tre av de mest centrala sakerna att tänka på.

1. Förvara din elmoped inomhus
Allra bäst trivs elmopeden om den får förvaras inomhus, gärna där det dessutom är lite varmt. Se till att mopeden är ren och torr innan du ställer undan den för vintern.


2. Ta ut batteriet
Om du inte har tillgång till ett varmgarage för att förvara din elmoped under vintern är det en god idé att plocka bort batteriet och istället förvara det inomhus. Det här kan vara bra att göra redan när temperaturen sjunker under tio grader, speciellt om du inte använder din elmoped på regelbunden basis.


3. Ladda under vinterförvaringen
De batterier vi har i våra elmopeder mår bästa av att aldrig helt laddas ut, detta gäller även under perioder som fordonet inte används. Det bästa är att se till att batteriet är laddat ungefär till hälften, så du brukar behöva ladda batteriet någon gång under vinterförvaringen.